Детска градина в Монтана грейна след ремонт с европари

Детска градина № 7 „Приказен свят” в Монтана вече е напълно обновена по проект, финансиран с европейски средства. Инвестицията е за близо 1, 4 млн. лева, а още 20 000 лева са отпуснати от общинския бюджет за нови детски креватчета, съобщи кметът Златко Живков.

Забавачката е с капацитет за 150 деца и е една от най-големите в района на жилищните квартали „Младост” и „Плиска”, където живеят 19 000 души.

„Благодаря на всички, които се погрижиха да бъде реализирана тази мечта. Дано и всички останали имат възможност да създадат по-добри условия за възпитанието на нашите деца”, заяви Живков.

Трайка Трайкова – началник на Регионалното управление по образование, призова педагозите да помнят, че оценката за труда им е това, което постигат децата. Проектът „Модернизиране на образователната инфраструктура в предучилищното и училищното възпитание”, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж” стартира на 2 февруари 2018 година и трябва да приключи до 2 декември 2019 г.

Общата стойност на финансирането е близо 8,7 млн. лева, от които 7,1 млн. лева - европейско финансиране, 1, 3 млн.лева - национално съфинансиране и 216 000 от община Монтана. Средствата са предназначени за основно обновяване на 4 сгради - на Природо-математическата гимназия и Гимназията за преподаване на чужди езици, на ІІІ и ІV основно училище, на детска градина № 7 и на детска градина № 4.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони