Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Детска ясла № 3 в Монтана ще бъде санирана по програмата „Красива България”. Проектът на стойност 236 927 лева е получил одобрение от Министерството на труда и социалната политика.

Половината от средствата са осигурени от държавата, а другата половина – от общината, съобщи кметът на областния град Златко Живков. На сградата ще бъде извършена хидро и топлоизолация на външната фасада и покрива, ще се постави и нова мълниезащитна инсталация.

Срокът за изпълнението на ремонтните дейности е три месеца, а според условията на програмата за работата ще бъдат наети 15 трайно безработни хора от Бюрото по труда. Обновяването на сградата на детска ясла № 3 започна още през миналата година, когато общинската управа осигури 100 хиляди лева и получи финансиране от социалното министерство за още 49 993 лева.

Със средствата бе подменена дограмата, ел инсталацията, осветителните тела и бе направен вътрешен ремонт на помещенията. От 2000 година досега в община Монтана са изпълнени 20 проекта по програма „Красива България”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България