Детски близалки с опаковка, рекламираща марихуана, се продават в търговската мрежа

Детски близалки с опаковка, рекламираща марихуана, се продават в търговската мрежа в Бургас. Случаят е потресаващ, затова ще сезираме прокуратурата и РЗИ, съобщи  д-р Теменужка Любенова , председател на Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград. За  продукта тя била информирана от  колегите си  от ОбСНВ- Бургас.

близалки марихуана

„Нямаме данни към момента за съдържанието на близалките и не можем да  гарантираме, че те са безопасни за децата. Но използването на изображение на марихуана върху стоки, което представлява реклама на всяка стока, е нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Затова молим всички граждани чрез медиите, които открият, че децата им ползват от тези близалки или ги видят в търговската мрежа, да ни се обадят веднага на нашия телефон 073/830711 или да пишат на нашия mail: [email protected] . Ще  бъдем много благодарни за съдействието и предотвратяването на подобни подвеждащи децата реклами, коментира доктор Любенова.

Тя разказа,че  в Благоевград вече има засечени случаи на ученици от пети клас да пробват пушенето  на марихуана. „ А най-страшното е,че  някои  родители  им разрешават, защото считат, че марихуаната била безвредна, а тютюна бил опасен, него не позволявали да опитат. Не разбираме защо едно дете на 11 години трябва да пуши марихуана или тютюн. Пушенето не е дадено на човека като задължителна необходимост. На белите дробове и здравето на човека е задължителна необходимост чистия въздух, без вредни примеси, в които влизат и тютюна, и марихуаната. Надяваме се с помощта на родители, учители и журналисти да прекъснем поредния опит за реклама на марихуаната сред подрастващите и при това от най-ранна възраст, особено след съществуващите в интернет серии с напушения Спондж Боб, предназначени за същата възрастова група, коментира още д-р Теменужка Любенова.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България