Деца купуват телевизор за възрастни с продадени картички

Момчета и момичета от Детския парламент на Шумен и възпитаници на 7 забавачки успяха да съберат 666,85 лв. от разпродажбата на коледни сувенири. Доброто е сторено за по-малко от седмица с помощта на сърцати шуменци, които изкупили красивите картички, пъзели-късмети, коледни играчки, всевъзможна украса и ключодържатели.

На благотворителния базар пред Драматично-куклен театър "Васил Друмев" над 100-те подаръка били без цени. Всеки избирал и плащал, колкото реши, разказаха Стефан и Йоанна от Детския парламент.

Ентусиастите имали цел - да направят подарък електрически кани за чай на Дома за стари хора в Шумен. Изобщо не подозирали колко щедри ще бъдат шуменци и сега събраната сума ще стигне и за голям телевизор. Възрастните ще получат изненадата предпразнично идната седмица.

Така децата - майстори на картички стават благодетели, а шуменци доверявайки им се, сбъдват желанията на пенсионерите от дома, доволни са педагозите.

На пролет ще имаме нов базар, с нова кауза, заричат се децата. Докато продавали часове наред пред

театъра край тях се умилквали бездомни кучета в търсене на топлина. Една от идеите е следващата помощ да бъде за общинския приют в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България