Деца намериха 100 лв. и ги върнаха

Снимка: Архив

Две ученички - Мерлин Ясимова и Виктория Райчева от СУ "В. Левски" в град Нови пазар намериха 100 лв., изгубени в магазин и уведомиха охраната на търговския обект. Двете банкноти от по 50 лева вече са върнати на собственичката им Младенка Стефанова, а тя написала благодарствено писмо до училището на честните деца и кмета на града Георги Георгиев.

Полицейски служители от РУ-Нови пазар помогнали за развръзката. Жената загубила парите си на 5 декември около 20:30 часа. У дома забелязала липсата на двете банкноти и веднага се върнала в магазина, но там ги нямало. Съобщила за липсващите пари и в Районното управление.

По щастливо стечение на обстоятелствата изгубените пари били намерени от 16-годишните момичета и те ги поверили на охраната на магазина, а той се свързал с полицията, където вече знаели. Благодарна за благородната постъпка, жената, пише в писмото си: „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители. Моля, да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони