Деца нарисуваха 10 000 картини на рицари

Снимка: Архив

Международни конкурси на Ордена на тамплиерите

Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България за поредна година проведе детски конкурси за рисунки и литературни творби и дава стипендии на победителите. В тези конкурси деца нарисуваха и описаха в литературни творби как си представят рицарството и съвременните рицари. Днес в Двореца на децата се проведе награждаването на участвалите деца в националния конкурс за литературна творба "Рицарска постъпка" и международния конкурс за детска рисунка "Рицарят в мен". "В двореца на децата показваме над 200 картини, които вече са номинирани за награди и са подбрани сред почти 10 000 в нашата страна и този национален конкурс тази година първи път прерасна в международен. Участват България, Русия, Украйна, Сърбия, Австрия, Македония", коментира пред "Труд" Великият Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България генерал‐майор (о.р.) акад. Румен Ралчев.

Победителите във финалния кръг на международния конкурс за детска рисунка "Рицарят в мен" са седем. Те са Витомир Кръстев от 6-ти клас ОУ "Проф. Иван Батаклиев" в гр. Пазарджик, Алекс Пешев от 8-ми клас, който учи в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" в гр. София, Дарина Василева от 7-ми клас на ОУ "Проф. Иван Батаклиев" в гр. Пазарджик, осмокласничната Лора Караколева от 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" в София. Победителите сред чуждестранните участници са Ивона Науновска от 8-ми клас на ООУ "Йохан. Х. Пееталоци" гр. Скопие, осмокласничката от Киев Мария Глушченко, и Михайло Стойкович от 8-ми клас на у-ще "Шандор Петьофи" в гр. Белград.

Победителите във финален кръг на националния конкурс за литературна творба "Рицарска постъпка" за 2019 г. в раздел "Проза" със стипендия за е отличена Николета Николова от 11-ти клас, клуб "Слово" при ЦУТНТ в гр. Разград за есето си "Рицарските постъпки в моето ежедневие". Стипендия получава и Виктория Башкехайова от 6-ти клас на ОУ "Неофит Рилски" гр. Велинград за стихотвирението си "Рицарят в мен".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България