Деца на 7 и 10 г. подкараха коли в автокъща

Счупили стъкло на БМВ, ударили се с товарен "Ивеко" и затънали в кал с "Форд Транзит"

Три момчета от Шумен на 7 и 10 г. нахлуха в автокъща в града с цел да се учат да шофират на паркираните коли. Подкарали автомобили, но не стигнали далеч. Докато намерят подходящи возила, потрошили няколко - унищожили стъкло на БМВ, десен фар и броня на товарен "Ивеко Дейли", калници и брони на "Деу", "Фолксваген", задна врата и калник на "Ауди А6".

Атаката на невръстните кандидат-шофьори започнала в неделя в автокъща на бул. "Ришки проход". Първо пробвали да влязат в БМВ-то, като му счупили стъклото и търсили ключ, за да го подкарат. Като не намерили, се прехвърлили в други автомобили. Успели да подкарат товарния Ивеко, но с него удaрили паркираните наоколо автомобили. Прехвърлили се на "Форд Транзит", но затънали в близка кал. Това не ги спряло, върнали се и подкарали други два микробуса. За щастие закъсалия в калта бус им попречил да излязат от автокъщата.

След неуспеха решили да пробват на следващия ден. Към 9,30 часа в понеделник един от собствениците на автокъщата, забелязал три момчета, които правили опит да се качат в една от колите и подал сигнал в полицията. На място бил заловен 10-годишния шофьор. Малко по-късно са установени и съучастниците му - още едно момче на 10 г. и 7-годишният му брат. Разпитани са.

На място бил извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на районен прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право