Деца от закрито школо стават градски ученици

Всички ученици от закритото училище в шуменското село Дибич ще продължат образованието си при по-добри условия в градски училища, където няма да бъдат в слети паралелки. Както "Труд" писа, след над 110 г. история школото затваря, заради намален брой деца. Едва 42 се очакваше да бъдат децата тази есен и общинската сесия в Шумен взе решение за закриване.

Осигурен е транспорт до избраните учебни заведения, както и хранене на децата, съобщават от община Шумен. Най-много 26 момичета и момчета от първи до седми клас са се записали в VI ОУ "Еньо Марковски" в Шумен. Там ще имат целодневно обучение. По желание на родителите други седем деца ще бъдат ученици на Второ ОУ"Д-р Петър Берон", трима са пожелали да отидат в средните училища "В.Левски", "Сава Доброплодни" и "Йоан Екзарх Български". Само едно от децата е записано в училището в община Никола Козлево, поради смяна на местоживеенето на семейството.

Кметът на Шумен Любомир Христов и зам.кметът по образование Найден Косев са разговаря с педагозите от школото в с.Дибич. Със съдействието на администрацията ще се търсят възможности за реализацията им в общинската образователна система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България