Деца от интернат обрали пекарна и магазин в Шуменско

Три деца от интернат в Разградско си набавиха инструменти за разбиване и успяха да оберат два обекта в съседната област Шумен. Криминалисти са уличили три момчета на възраст между 16 и 17 г. като обирджии на магазин в град Плиска и пекарна в град Нови пазар, откъдето бяха отмъкнати 430 лв. на стотинки.

Тийнейджърите от възпитателното училище интернат "Н.Вапцаров" в град Завет са направили пълни самопризнания, съобщават от полицията.

Както "Труд" писа, на 5 февруари двата обекта осъмнаха разбити и обрани. Към 230 лв. на монети липсвали от смесения магазин в Плиска, а каръците се спънали в клони на улицата и разпиляли половината.

По време на извършване на кражбите възпитателите установили липсата на момчетата в интерната. Не само това ги е издало обаче. Криминалисти открили и забравени инструменти - клещи, отвертка и други, които са им послужили за извършване на нападенията. От единия обект те си тръгнали и с едно чекмедже. Нямали време да вадят парите. Казали на полицаите точно къде са го изхвърлили.

След обирите се прибрали в интерната. Има данни, че са стигнали до Шуменско с откраднат автомобил. Работата по документиране на престъплението продължава. Изяснява се съпричастността на триото и към подобни престъпления на територията на страната. Момчетата са от различни краища - село Радомирци, Бургас и Дряново. Във възпитателното училище се озовали за подобни деяния с цел да се поправят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони