Деца от "Надежда" засадиха рози в градинка в своя квартал

dsc_5562Десетки деца и възрастни се включиха в облагородяването на градинката при храм „Свети Дух“ в столичния квартал Надежда 2. Инициативата бе част от второто събитие „Зелена вечер с NET 1”, която се проведe на миналата седмица.

 

В забавна игра, разделени на два отбора, децата първо събираха вода, след което търсиха подготвените за засаждане розови храсти. С помощта на възрастните, те засадиха розите, подарък от НЕТ 1, в специално приготвеното за целта място до детската площадка в градинката. Малчуганите обещаха да се грижат за цветята, да ги пазят и поливат редовно, с което се превърнаха в своеобразни посланици на кампанията на оператора за това, че със съвместните усилия на граждани, бизнес и местна власт, София може да стане един много по-чист и красив град.

dsc_5827„Зелена вечер с NET 1” е част от кампанията„Зелено лято с NET 1” за корпоративна социална отговорност, която си поставя за цел именно това – да ангажира и подкрепи усилията на столичани за поддържането и опазването на кварталните градинки и зелените площи в междублоковите пространства в София.

dsc_5480Петър Ризов, Управител на NET 1, призова все повече хора да облагородяват междублоковите градски пространства, като не забравят да предават този пример и на децата.Той поздрави жителите на квартала и обеща, че в лицето на NET 1 винаги ще имат добър и коректен партньор, както в сферата на телекомуникационните услуги, така и по повод на усилията за подобрявана на средата за живот.

dsc_5766Втората зелена вечер с NET 1, в която се включиха над 300 души, продължи с детско шоу с познавателни и образователни научни експерименти и демонстрации, томбола с награди и прожекция на филма „Спайдърмен“.

Както бе обявено, екипът на NET 1 представи и новата услуга на оператора - Pocket TV. Гостите на събитието получиха безплатен едномесечен абонамент за приложението. Така те ще могат да гледат любимите си филми, сериали и програми през мобилните си устройства навсякъде и по всяко време.

Зелената вечер с NET 1 в Надежда 2 се осъществи със съдействието на партньорите от Каменица, Parachute-ka/Парашутка и AXN/Sony.  Явор Денчев от „ДНК - Детски научен клас“ се погрижи за разнообразната познавателна програма с научни опити и експерименти, разработени специално, за да покажат на децата, че знание може да се придобива по интересен и забавен начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България