Деца от Нова Загора показаха какво се прави при "Помощ, пожар!"

Снимка: Архив

Деца от Нова Загора участваха в атрактивна демонстрация, по време на която показаха как трябва да се реагира при пожар.  Демонстрацията се проведе на централния площад, пред публика от ученици и граждани. Отбори от средните училища "Иван Вазов" и "Христо Ботев" се надпреварваха в две дисциплини: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. Оценяваха ги по адекватност на реакциите и по бързина. Отборът на СУ "Иван Вазов" надви с малка преднина конкуренцията и ще представи Сливенска област на Републиканското състезание "Млад огнеборец" в курорта "Албена".

Децата са членове на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" в двете учебни заведения. С тях провеждат редовни занимания професионалистите от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Целта е учениците да придобият знания и умения в сложна обстановка при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях опасности. Организатори на ежегодните демонстрации са районната служба и общината.

Нова Загора е сред малкото общини в страната, където не само бяха запазени, но и бяха продължени с голяма активност дейностите, свързани с "Млад огнеборец".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България