Деца от Хитрино отдъхват в Смолян

По покана на кмета на Смолян Николай Мелемов в града пристигнаха 28 деца от пострадалото шуменско село Хитрино. Те са на пролетен лагер от събота, съобщават от пресцентъра на общината. Поканата за почивката беше отправена от градоначалника още в края на миналата година, когато от Смолян в Хитрино пристигнаха много помощи по инициатива на местни хора и институции.

Сега домакините поемат всички разходи по пребиванието, нощувките, храната и развлеченията на децата. "След този стрес и ужас, който са изживели и децата е добре да се възстановят и да сменят обстановката", казва Мелемов.

Хитринската група е с деца на възраст от 8 до 15 години, ще гостуват до 12 април. Община Смолян е подготвиха богата програма и развлечения. Децата ще посетят Планетариума, музеят "Стою Шишков" и Плувния басейн. Организиран им е поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата "Ухловица", крепостта Калето и Агушевия конак в Могилица. Малчуганите ще имат свободно време и за разходки из прекрасния Смолян. На 11 април те ще се срещнат с кмета Мелемов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България