Деца помагат на деца от онкохематологията в Пловдив

Ученици от Пловдив подредиха благотворителна изложба под надслов "Деца рисуват за деца", а събраните средства от продажбата на картити и дарения ще бъдат дарени на отделението по детска онкохематология при Университетска болница "Свети Георги" в града под тепетата. Рисунките на малчуганите са изложени във фоайето на Аудиторния комплекс в Медицински университет.

"Когато децата боледуват, те са най-голямата ни болка. Девизът на Медицински университет е "Посветени на хуманността". Той е прекрасен девиз, но не струва много, ако не е свързан с любов, със страдание и с дарителство. Нима има нещо по-хубаво от това да изтриеш сълза в детското око и да предизвикаш усмивка в една нова душа", заяви при откриването на изложбата чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, ректор на МУ-Пловдив.

"Всички сме убедени, че в тези рисунки има красота и прекрасна детска наивност. Майка Тереза казва, че доброто, което днес направим, утре ще бъде забравено и въпреки това - правете добро! Дарителството е двустранен процес - дарява дареният, но всъщност дарява и дарителят", допълни ректорът, който благодари на организаторите на изложбата, осъществена със съдействието на художника Милен Сиромашки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България