Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели

Холдингът „Виктория груп“ се грижи за възпитаници от дома „Майка Терезия“ и ателие „Прегърни ме“

Курортът „Елените“ получи отличието „Син флаг“ за чистота и безопасност

Малки рибки в кристално чистата вода на брега на „Елените“ изненадаха тази година първите летовници на курорта. А децата са тези, които не могат да им се нарадват, и тичат след бързите морски обитатели. Плажът получи световния сертификат „Син флаг“ за 2018 година от международно жури, което заседава в датската столица Копенхаген. Той се дава за високото качество на морската вода, екологичност, безопасност, модерни услуги и удобства. Отличието е за един сезон и за него се кандидатства всяка година. Всъщност „Син флаг“ е най-утвърденият сертификат в туризма – в България го имат 13 плажа, а по света екологично чистите плажове са над 4000.

Ваканционно селище „Елените“ е част от холдинга „Виктория Груп“, който е най-големият туристически оператор у нас. Хотелите се отличават с висок клас четири- и петзвездни – всички с перфектно обслужване, много добра локация и едно от най-добрите места за почивка на Българското черноморие.

Още, когато комплексът е създаден през 1985 година, е търсено максимално доброто място за ваканция – съчетание на море и планина. А точно при „Елените“ са южните склонове на Стара планина, които буквално се сливат с морето. Напук на тотално застроения с хотели комплекс „Слънчев бряг“, който е съвсем наблизо, „Елените“ са замислени като парк. В него наистина е много зелено – високи палми, екзотични растения, борове и каквито искаш перфектно поддържани зелени храсти.

Огромните хотели са съчетани с по-малки, както и с прекрасни вили в средиземноморски стил. Мястото е предпочитано за семейна почивка и от по-състоятелни туристи. Гостите в началото на сезона са испанци, украинци, поляци, чехи, англичани, руснаци, но най-много са българите. В селището е помислено за всичко – храна, забавления, уют и тишина. Да, мнозина идват тук и заради тишината, която откриват в кокетните самостоятелни вили, които повече приличат на италиански, сгушени в зелените пространства, но с прекрасна южна гледка към морето. Анимацията, която предлага забавления за деца и за възрастни, е предпочитана от всички. Помислено е за всякакви възрасти – ако ти харесва можеш да бъдеш пират, водолаз, войник, Барби, динозавър или пък Фред Фринстоун... Стефан, който управлява аниматорите, разказа за най-невероятните купони за деца и родители, които могат да те върнат в каменната ера, да се срещнеш със средновековни рицари или да те отведат в бъдещето. Пиратските партита обаче са сред предпочитаните, сподели той, докато покрай нас минава Джак Спароу. Допълнително шоу за малки и големи е и аквапаркът с най-различни пързалки и красиви замъци, въртележки и басейни.

Амфитеатърът на „Елените“ е другото предпочитано място от туристите. Той предлага голяма сцена и над 800 места, които всяка вечер се заемат от публиката, дошла да аплодира ансамбъл „Чинари“, шоу-програми с известни изпълнители, актьори или пък аниматорите в „Елените“, които са супер забавни. А докато родителите се забавляват, за децата има детска градина с всички екстри. На бийч бара до самия пясък на перфектния плаж, гостите могат да консумират страхотни студени коктейли – алкохолни и безалкохолни, сервирани не в чаши, а в специални прозрачни еко пликове.

За туристите, предпочитащи лукса и комфорта, но и най-вече тишината и спокойствието, петзвездният „Роял Касъл“ (Royal Castle Design & Spa Hotel) е перфектният избор. Той е разположен на хълм, около него е зеленина, с прекрасен басейн и страхотна панорама към морския залив. На това място гостите могат да срещнат и известни звезди от екрана и модните подиуми. Тези, за които 6-7 минути са много, за да стигнат пеша до плажа, има специални голф колички, които само след обаждане по телефона, могат да те закарат до морето или където искаш в комплекса. Разбира се всичко е включено в цената ол-инклузив. В двора на „Роял Касъл“ има страхотен бар около басейна. Там на бара на най-луксозния хотел на Черноморието ни често се развихря Мистър България Георги Йовчев, който е майстор на коктейлите. СПА комплексът пък е най-големият релакс за гостите.

Холдингът „Виктория Груп“, предпочитан заради екополитиката си, полага изключителни усилия в сферата на социалната и корпоративната политика. Това се прилага много успешно особено в четиризвездния хотел „Чайка Бийч Резорт“ на Слънчев бряг. Още през пролетта хотелът сключи партньорство с Дома за деца, лишени от родителски грижи „Майка Терезия“ в Стара Загора – 10 младежи ще заемат позиции като помощник-сервитьори в олинклузивните ресторанти. Очаква се още младежи да се включат през лятото и в другите хотели на холдинга – така те ще направят първи стъпки в хотелиерството и ресторантьорството. Освен това Сдружение „Маринела“, което е част от „Виктория Груп“, стана партньор и на Ателие „Прегърни ме“ - място, в което изоставени деца от домове се срещат с необятния свят на изкуството. В края на юни 15-20 деца ще създават художествени творби на различни теми, а есента в столичния хотел „Маринела“ е планирана тяхна изложба.

Петзвездният хотел „Виктория палас“ - също част от холдинга, се намира в сърцето на най-големия парти курорт Слънчев бряг. Гостоприемството и луксът в него са неповторима комбинация. Разположен съвсем близо до плажа, в него често отсядат не само богати туристи, но и хора, които искат да се потопят в страстите на нощния живот. В момента там известният кинопродуцент Димитър Митовски снима нов филм. Хотелът разполага и с президентски апартамент, на който могат да завидят и най-богатите туристи в Дубай.

Най-новото попълнение в портфолиото на „Виктория Груп“ е 4-звездното селище „Хасиенда бийч“. То се намира точно до известния къмпинг „Златната рибка“ и е само на 5-6 км от Созопол. Плажът там е от малкото запазени места с дюни, водата в залива е кристална, а от комплекса до брега се стига буквално за 1-2 минути. Атмосферата и архитектурата на морската перла „Хасиенда бийч“ са уникални, а едностайните и двустайни апартаменти в няколкото сгради – ниско строителство, предлагат всички условия за перфектна почивка. Огромният басейн, детски площадки, голям покрит летен бар с цветя навсякъде допълват невероятното преживяване там. Бийч баровете пък са любимо място на плажуващите в красивия залив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари