Деца рисуваха народните будители в Горна Оряховица

Ученици рисуваха ликовете на народните будители в Горна Оряховица. В навечерието на 1 ноември най-опитните участници от клуб „Графично ателие“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие в железничарския град, с ръководител Илия Банков, рисуваха портретите на изявени българи. Изображенията са изложени във фоайето на Младежкия дом. Паралелно с Празнично-образователния пленер посветен на 1 ноември, бе открита и изложба „Летни дейности“. Изложбата включва произведения на изкуството, които участниците в летните дейности на клуб „Графично ателие“ и клуб „Земята и ние“, с ръководител Жанета Никифорова, изработиха през лятната ваканция.

През настоящата учебна година Центъра за подкрепа за личностно развитие разшири дейността си. В Центъра функционират 25 постоянно действащи групи за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите и изкуствата, които обхващат над 390 деца и ученици обучаващи се на територията на Община Горна Оряховица.

Нова дейност за Центъра е създадената група за психологическа и педагогическа подкрепа, в която специалист „Психолог“ полага грижи за деца и ученици от образователните институции в Община Горна Оряховица, като провежда и психолого - педагогически консултации с родители при заявена необходимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони