Деца хвърлиха пиратка и предизвикаха пожар

Огънят унищожи материали за саниране, дограмата и климатиците на два апартамента

Деца предизвикаха голям пожар, при който бяха причинени материални щети на два апартамента и на фирма за саниране, съобщиха от полицията в Сливен. Сигнал за инцидента е подаден в 16,16 ч. на 8 януари. Огънят лумнал в непосредствена близост до блок 26 в кв."Сини камъни" в областния град. На място са били изпратени два специализирани екипа. Произшествието е било ликвидирано в 16,50 часа.

Спасени са пет апартамента и един автомобил, паркиран в непосредствена близост до произшествието. Въпреки бързата реакция на пожарникарите, са изгорели 4 квадрата от складирана до блока топлоизолация на външната фасада. Унищожени са дограмите и три климатика, собственост на два апартамента в сградата. При проверката е установено, че пламъците били предизвикани от запалена пиратка, която деца хвърлили върху складираните материали за саниране.

На същата дата служителите на "Пожарна безопасност и гражданска защита" са реагирали на още два сигнала. В 13,14 ч. е получено съобщение за подпалени сухи треви и храсти в индустриалната зона на града. Три часа по-късно екипи са гасили пожар до бл. 36 на бул."Хаджи Димитър", при който били подпалени струпани отпадъци. Инцидентите са резултат от неправомерно запален огън на открито или хвърлена цигара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България