Де Бур и „Интер“ с развод по италиански

Кратката авантюра на наставника Франк де Бур с „Интер“ завърши с развод по италиански.

Ръководството на клуба не издържа на напрежението и слабите резултати и уволни холандеца. Бракът между двете страни продължи точно 85 дни, а чашата преля след поражението от „Сампдория“ с 0:1 в неделя.

За краткия престой на „Джузепе Меаца“ младият наставник записа едва 4 победи от 11 мача в първенството, което свлече „нерадзурите“ до незавидната 12-ата позиция. А в Лига Европа „Интер“ претърпя 2 поражения в първите си 3 мача в групата от скромните „Апоел“ (Беер Шева) и „Спарта“ (Прага), което постави на карта продължаването на тима в турнира.

Според медиите на Апенините бившият играч на „Аякс“ и „Барса“ ще прибере неустойка от 1 300 000 евро.

Временно начело на отбора ще застане треньорът на дублиращия тим Стефано Веки. Именно той ще изведе отбора срещу „Саутхямптън“ от евротурнирите в четвъртък.

Статистиката показва, че откакто „Интер“ ликува с требъл - Шампионска лига, Серия А и Купата на Италия под ръководството на Жозе Моуриньо през 2010-а, клубът е сменил 8 треньора.

Сред фаворитите за овакантения пост сега са Лоран Блан, Стефано Пиоли и Франческо Гуидолин.

В същото време халфът на ПСЖ Марко Верати се свързва с трансфер на „Джузепе Меаца“. Според сайта „ТолкСпорт“, нерадзурите“ са готови да броят 58 млн. евро за италианския национал. Самият футболист не се чувства щастлив под ръководството на Унай Емери, а интерес към него има още от страна на „Челси“, „Ювентус“ и „Арсенал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят