Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо до холандската си колега Кати Пири, в което иска обяснения за , съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

„Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но, на който най-накрая трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство“, е написала във Фейсбук евродепутатката, която е член на групата на ПЕС в ЕП.

Ангел Джамбазки намира това твърдение за изключително скандално и обидно. В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже, с годни доказателства, пред съда и прокуратурата, настоява Джамбазки и призовава Пири да даде доказателства за обвиненията си. В противен случай ще дължите извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС в изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите-членки, настоява той.

Писма за случая българинът е изпратил ръководството на Европейския парламент и Европейската комисия. Джамбазки алармира председателя на ЕП Антония Таяни, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, първия заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, председателя на парламентарната група на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела и председателя на ПЕС Сергей Станишев, че твърденията на Пири, неподкрепени с годни доказателства, са клевета, обидни са и са неприемливи за труда на българските служители на МВР, които, охранявайки външната граница на ЕС, между България и Турция, пазят и гражданите на държавите-членове от проникването на нелегални имигранти и терористи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България