Джамии в Калифорния получават заплашителни писма

Правозащитни организации призоваха за по-голяма полицейска защита на американските джамии, след като няколко от тях в щата Калифорния получиха писма, които заплашват мюсюлманите.

Ислямските центрове в градовете Лонг Бийч, Клеърмонт и Евъргрийн са получили писмо, което е изпратено към „децата на сатаната“ и са били подписани от „Американец, искащ по-добър начин“, предаде Fox News, цитирана от "Фокус".

„Има нов шериф в града – президентът Доналд Тръмп. Той ще прочисти Америка и ще я накара отново да заблести. И ще започне с вас, мюсюлмани“, гласи писмото. „И той ще направи с вас, мюсюлмани, това , което Хитлер направи с евреите“, пише още там.

Според председателя на мюсюлманската общност в Лос Анджелис, Хусам Айлуш, „безотговорната и пълна с омраза реторика“ на Доналд Тръмп по време на предизборната кампания е създала „ниво на вулгарност, проклета омраза и гняв сред мнозина от неговите последователи“.

„Не казвам, че Тръмп създава расисти, но той ги нормализира. Напомням му да бъде президент на всички американци“, добави той.

Полицията е започнала разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка