Джебчийка, родила в затвора, с отказ да излезе предсрочно

Решението е на Окръжния съд в Сливен

Окръжният съд в Сливен остави без уважение молбата на затворничка, родила зад решетките, да излезе предсрочно на свобода, съобщиха от Окръжния съд в Сливен.

Жената изтърпява 6-месечна присъда за джебчийство, след като е била осъждана и преди за такова престъпление. Била е вече бременна, когато я превели в затвора. До края на присъдата є оставали 1 месец и 26 дни. Поискала да я пуснат по-рано, тъй като било изпълнено формалното изискване на закона - изтърпяла е повече от половината от наложено є наказание. Като довод тя посочила също, че новороденото є дете има нужда да бъде отглеждано в семейна среда.

Началникът на затвора и Окръжната прокуратура обаче са заявили, че молбата є не трябва да бъде уважена, тъй като жената няма критично отношение към престъпленията си. Обяснила, че ги е извършвала под въздействие на роднините си.

Освен с тези мотиви, съдът не уважи искането є и по други причини. Лишената от свобода е кардарашка по произход, от малолетна е извършвала посочените престъпления, няма трудови навици, обкръжението є е криминално, правното є съзнание - ниско - се заявява в мотивите.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право