Джеймс Матис: САЩ установява наблюдателни постове по границата между Турция и Сирия

САЩ установява наблюдателни постове по границата между Турция и Сирия, заяви американският министър на Отбраната Джеймс Матис, цитиран от Hurryiet.

Турция има „легитимни“ опасения относно терористичнте заплахи в Сирия и САЩ не отхвърля нито едно от тях, заяви Матис пред журналистите в Пентагона.

„Установяваме наблюдателни постове в Северна Сирия, това е сериозна промяна. Установяваме наблюдателни постове на няколко места по сирийската граница“, обясни той.

„Искаме да сме хората, които се обаждат на турците и ги предупреждават, ако нещо идва от този район, в който оперираме“, добави военният министър на САЩ, като обясни ,че Вашингтон е в „тесни консултации“ с турските военни и Държавния департамент.

„Ще засечем всяка заплаха, която видим, че отива към Турция. Това означава, че ще говорим с турските военни от другата страна на границата“, поясни Матис и посочи, че наблюдателните постове няма да изискат изпращането на допълнителни американски военни части в Сирия, за които Пентагонът твърди, че наброяват две хиляди души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа