Джейн Фонда реши: Край на пластичните операции

На 82 актрисата смята да остарява естествено

“Спирам да се режа”, зарeче се звездата

82-годишната Джейн Фонда е лице на новия мартенски брой на списание “ELLE” в Канада. В интервюто с актрисата се засяга и темата за пристрастяването є към пластичната хирургия. Звездата обяснява защо многократно е лягала под ножа и обещава никога повече да не го прави. “Не мога да излъжа и да кажа, че не държа на визията си, но няма повече да си правя козметични операции. Спирам да се режа”, заявява 82-годишната звезда пред “ELLE”.

“Пластиката наистина ме прави много по-млада, но целият свят знае на колко години съм всъщност”, казва Фонда. Актрисата обяснява и защо преди няколко години за първи път признала, че прибягва до пластични хирурзи: “Знаех, че ако кажа истината, много жени ще ме разберат. Повечето от тях имат същия проблем - смятат, че не са достатъчно красиви и задължително искат да коригират нещо по себе си”.

По-рано, в документалния филм на HBO “Jane Fonda in Five Acts”, актрисата призна, че е щастлива от начина, по който изглежда за възрастта си, но би било глупаво в същото време да крие факта, че многократно е прибягвала до услугите на пластични хирурзи. За последно е променила формата на брадичката си и си е направила блефаропластика (повдигане на клепачите).

Според Фонда жените, които често лягат под скалпела за разкрасяване, се опитват да заличат и някои психологически рани. Самата тя е била жертва на сексуално насилие в детството си, както и в зряла възраст.

Джейн подчертава, че уважава жените, които избират пътя на естественото стареене, като актрисата Ванеса Редгрейв например. “Искаше ми се и аз да бъда по-смела, но не можах. С помощта на пластичната хирургия си осигурих поне още 10 години активна работа.”

Родената през 1937 година актриса има спечелени две награди “Оскар”, седем “Златен глобус” и още над 40 други статуетки. През последните години обаче не я виждаме често на големия екран. Последната є забележителна поява бе на “Оскар 2020”, където връчи наградата за най-добър филм, която отиде при южнокорейския “Паразит”, а за своя тоалет се бе разровила в личния си гардероб.

Червената рокля с мъниста Elie Saab беше облечена от Фонда по време на филмовия фестивал в Кан през 2014 г. На сцената на “Долби тиатър” актрисата излезе и с червено палто през рамо, за което стана ясно, че е купила на разпродажба.

В края на миналата година носителката на “Оскар” беше арестувана няколко пъти по време на петъчните мирни протести пред Капитолия във Вашингтон. Всяка седмица Фонда носеше същата връхна дреха, а пред тълпата през ноември каза: “Виждате ли това палто, то е от разпродажба. Това е последната дреха, която купих... Когато говоря на хората, че нямаме нужда от много вещи, трябва и аз да правя същото. Затова повече няма да купувам никакви дрехи”, мотивира се Джейн Фонда.

В момента актрисата е в Париж, за да промотира нова линия на известна козметична компания и споделя, че е била избрана именно заради възрастта си. “Те са отдадени на идеята да покажат, че красотата не е само в моделите и младите, но във всички хора, независимо от тяхната възраст”, написа Джейн в блога си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл