Джелял ще получи възмездие за злините си

Четин Текиндор е сред най-известните турски актьори-ветерани - роден на 16 юли 1945 г. У нас е добре познат чрез ролите си в изключително популярни и обичани от зрителите сериали - като Йомюр от "Истанбулска приказка", Ихсан, бащата на Аси от "Гордата Аси", Туран от "Момичето, което обичах" , Назиф Кара от "Справедливостта на Кара".

Сега го гледаме в една необичайна за него роля - на мафиота Джелял Думан в сериала "Отвътре", който в края на поредицата ще бъде възмезден за злините си.

Въпреки напредналата си възраст, Четин Текиндор продължава да бъде много популярен актьор, а телевизионните зрители продължават да очакват новите му роли във филми и телевизионни сериали. През дългите години на актьорската си кариера Четин изигра много чудесни роли, които са обичани и познати от няколко поколения турски зрители. Не е лишен от вниманието на създателите на телевизионни сериали, но актьорът е много придирчив и избира само интересни сценарии и образи, както във "Вътрешен човек", в който му партнират младите звезди Арас Булут Йенемли и Чаатай Улусой.

Четин Текиндор е известен в родината си и като Човекът – глас или д-р Кимбъл. Той е озвучил десетки роли в чуждестранни филми и сериали, а дублирането му на д-р Кимбъл в „Беглецът” го прави много известен. Освен участие в над 50 театрални постановки, 74-годишният сега актьор продължава успешно да играе в киното и телевизията. Той има няколко награди за ролята си в „Баща ми и сина ми”, за която казва, че за първи път е харесал играта си, както и приза за Най-добър актьор на Анкарския филмов фестивал през 2003 година за играта си във филма „Среща”.

Два пъти се жени и развежда със Зерин Текиндор

Четин Текиндор се е женил и развеждал два пъти с една и съща жена - харизматичната Зерин Текиндор, позната ни като Мадмоазел Дениз от "Забраненият плод", фризьорката Гюлтен, майка на Джемре в "Север Юг" и сериала "Черна любов". Освен актриса, Зерин е и художничка, запазила и досега фамилията на Четин.

За първи път двамата се женят, когато Зерин е само на 22 години. Тя е студентка по театрално майсторство, а той играе главната роля в нашумяла пиеса. Тогава Четин е на 40 години, доста известен и с много почитателки. Малко след запознанството им Четин кани за първи път Зерин да излязат заедно и двамата се срещат в китайски ресторант. Той й казва, че иска да се ожени за нея и тя без много да му мисли приема. Но тъй като почти не се познават, трудно свикват един с друг и след десет месеца се развеждат.

След известно време решават отново да се съберат и по време на втория им брак се ражда сина им Хира, който завършва режисура в Лондон и успешно навлиза в професията. Прощъпулникът му пред камерата обаче е като актьор в рекламно филмче, в което се снима заедно с баща си. Днес Хира Текиндор се изявява като сценарист и режисьор, работейки в театъра.

„Бях млада, когато се омъжих за Четин Текиндор — само на 22 години. Оженихме се, без да си даваме сметка какво правим. Което определи фаталността на връзката ни. Може би защото при нас нямаше период на ухажване, не можах да свикна и след 10 месеца се разделихме. Но разбрах, че явно греша, Четин — също.

Преценихме, че сме взели прибързано решение и пак се оженихме. И двамата бяхме щастливи, защото се роди синът ни Хира. И изобщо не съжалявам за брака си. Но всичко свърши”, разказа преди време в интервю тя. Двамата се развеждат за втори път без много шум, остават приятели, но се виждат изключително рядко.

Зерин казва, че не е романтичка и любовта сега не е в центъра на живота й, както е било в младостта. Освен театрално майсторство, Зерин има и художествено образование и досега има осем самостоятелни изложби.

Наскоро Четин Текиндор се снима в нов сериал, в който се превъплъти в образа на един от най-приближените хора до основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк в последните му години, а преди това игра и в игрален филм за Ататюрк заедно с Халит Ергенч. Филмът „Нашият урок: Ататюрк”, който бе посрещнат с голям интерес в Турция, след това бе представен в Ню Йорк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали