Джендъристката зараза в отчаяно настъпление

Карикатура Иван Кутузов - Кути

Истеризираният неолиберализъм опитва да прокара мракобесни правила и закони

Американският президент Тръмп забрани символи на ЛГБТ общността да се окачват по стените на щатските посолства, но в редица от тях дипломатите нагло демонстративно сториха обратното.

Огромният процент от тях са кадри на Демократическата партия, която продължава войната с Тръмп с всички възможно средства. Преди време президентът бе принуден да маневрира. Година назад дори обяви началото на световна кампания в подкрепа на ЛГБТ правата, но джендър общността там не се съмнява, че това е само предизборна тактика.

Неотдавна Белия дом забрани на транссексуалните да служат в армията. Изборите за Европарламент показаха силно отслабване на главните политически агенти на джендъризма, скупчени в ЕНП и особено в ПЕС. Все още могат да се опрат на „зелените“ в мултикултурното и морално разрушаване на Европа, но обратната вълна става все по-мощна. Ето защо в Щатите, в Евросъюза и у нас джендъристката зараза започна отчаяно настъпление по всички налични канали. Чрез листите на ГЕРБ и БСП успяха да уредят за евродепутати доста свои активисти.

Неолибералните вълни заливат страните от НАТО, в управлението на които решаващо присъствие имат дипломатите и генералите на САЩ. В тяхно реално подчинение са външната и военната политики на другите членки, под чието мощно влияние са техните президенти и премиери. Чрез тях и партиите, които те ръководят, срещу волята на преобладаващия процент граждани се прилагат вредни пропагандни схеми и се налага приемането на разлагащи обществата практики, правила и закони.

През 1922 г. философът на историята Освалд Шпенглер издава своя труд „Залезът на Европа“. В него прави извода, че в хода на следващите десетилетия на континента предстои да се разгърнат дълбоки разпадни процеси, които неизбежно ще доведат до гибелта на Европа. По сходство с такива процеси, които са довели до срутването на древния Рим. Оказал се е напълно прав. По наше време редица автори го цитират в свои анализи и прогнози за Евросъюза.

В Рим и в древните елински градове-държавици, рухването започва с нарастващото прокарване сред елитите на оргии, извратени сексуални практики и масово допускане на хомосексуализма във войските, с вкарване на гладиатори и бивши роби в тях. Допускането на безконтролно етническо многообразие, избуяването с него на над сто религиозни практики логично довежда до неудържимо настъпване на всепозволеността. С нея идват граждански размирици, бунтове в периферията и продължително активизиране на външни врагове.

Злото не идва само. През II в. зачестяват наводнения и земетресения, слаба реколта и масов глад, свирепи епидемии, период на икономически затруднения и финансова криза. Закономерно тръгва обратният процес, идва на трона Марк Аврелий. Този император-философ бил олицетворение на римските традиционни добродетели. Биографите му твърдят, че той спасява от рухване римския свят. С тежки санкции, с огън и меч обаче. Неограничената толерантност логично трасирала пътя към онзи вид тоталитаризъм.

През III в. империята отново е разклатена и разединена. Моралното разложение и липсата на единна идеология довеждат до наличието на четирима съимператори с четири столици. За кратко се извървяват на власт илирийски, галски и британски „войнишки императори“ и 32-ма тирани. Идва мизиецът Константин Велики и през 313 г. в Милано обявява християнството за официална религия, въвежда някакъв ред. Със закони, с огън и меч, как иначе! „Сердика е моят Рим“ заявява той, но не успява да защити думите си.

През XII в. в резултат на трайно застудяване, епидемии, глад, под ударите и на богомилството от нашите земи, католическата църква е в тежък разпад, брожението сред населението расте застрашително. Избуяват вредни суеверия, разпространявани сред невежите хора от най-образованите по онова време слоеве - от свещеници и лекари. Монашеските ордени са в люта борба за доходи, „откриват“ всевъзможни мощи и предмети за чудно изцеление, разпространяват небивалици за невероятни спасения от иначе нелечими тогава болести.

Внушавали на паството, че светците предпочитат молещите се да извършват всякакви странни телодвижения: да вървят с гърба напред или с гримасничене, подскоци и криволичене. През XIV в. се появява празникът на Свети Вит, назначен за средата на юни, когато е жътвата на ръжта, основна храна тогава. Време на обилни дъждове, наводнения, чумни епидемии. Тръгва странна масова вълна от налудничави танци на обхванати от конвулсии и с пяна на уста обезумели тълпи.

По улиците на Кьолн, Ерфурт, Страсбург, Утрехт, Мец и други големи градове групи хора издавали диви крясъци, тресяли се, скачали и се премятали в безсрамни пози. Халюцинирали религиозно озарение, изпадали в транс по цели дни, често се изтощавали до смърт. В белгийски документ от 1374 г. пише: „В Аахен от Франция дойдоха тълпи подивели хора. Същества от двата пола, вдъхновени от дявола, скачаха, крещяха без срам, подлудяваше ги червеният цвят, теглеше ги към водата и се давеха.“

През 1418 г. играещите „Свети-витови хора“ са обявени за невменяеми и обсебени от бесове. Започват да ги прибират и заключват в манстири.

Чак през ХХ в. се откриват спорите на гъбичка по ръжта - Мораво рогче, която в студени и влажни пролети бурно се размножава в зърната на растението и причинява отравянето ерготизъм. Проявява се с агресивно поведение, умствени разстройства, гърчове, капилярни кръвотечения, силни болки и смърт. През 1938 г. Алберт Хофман открива в Моравото рогче психоактивния алкалоид-халюциногена ЛСД.

Днес го има в синтезиран вид, наред с марихуаната, кокаина и хероина се разпространява масово в Европа и САЩ, особено в университетите. Могат да се направят впечатляващи успоредици с разпадащия се древен Рим и мракобесното Средновековие със Светата инквизиция и Свети-витовите безумни хора. Налице е разгневена природа, катаклизми и наводнения, войни и нашествия, съпровождани от налудничави акции на екстремисти с всевъзможните си болестотворни ценности.

Християнството е под удари, католицизмът в Европа е компрометиран, неспирно се напада православието. Сигурно, за да не се правят препратки към библейския разказ за Содом и Гомора, сринати от божеството заради възцарилия се там разврат. Отново сред обърканите от проблеми, ошашавени хорица от пропагандни манипулации на уж образовани персони - учени, лекари, психолози и други авторитети - се разпространяват небивалици и рецепти за лесно щастие в едномерен и изкривен свят.

Ученият Харви Мансфийлд пише: „В днешните университети... ново пуританство заменя честта и добродетелта със страха... изключва се мнението на половината американски народ.

Fox News: „В новия доклад на Американската психологическа асоциация традиционното мъжество представлява заплаха за психическото здраве.“ Публицистиката Кристина Хоф Съмърс „Навлизаме в тъмна епоха. В това вярват само лудите... опасно е на тези психолози да им изпращате своите синове, съпрузи и бащи...“

В The Times: „Най-малко 40 учебни заведения в Англия вече са забранили на момичетата да носят полички, заменят се с панталони... неприемливи са ластичните джинси и пиърсинга... по време на занятия смущавали с вида си преподавателите и гостите.“ Насаждат джендър-неутрална униформа, за да угодят на учениците-трансджендъри. Неврозите, казва Фройд, са свързани с потискането на неприемливи мисли - агресивни и особено сексуални. Още една успоредица отпреди повече от век.

Хваналите се на лудото хоро вредят на всички. Увеличаващите се разстройства на личността са неизбежна реакция на силово налаганата либерална култура. Личността - това е социализираният индивид. Географската мобилност, увеличаващите се разводи и безбрачно съжителство, общуването без зрителен контакт показват, че на обществото все по-остро не достигат постоянство и сигурност. Трайните интимни отношения стават нещо твърде сложно, за доста хора и невъзможно.

Оттам загуба на идентичност, загубени връзки с минало и бъдеще, тревожност, транквиланти, анитдепресанти, опустошеност и наркотици. Висока е концентрацията на всичко това сред активистите за мултикултурност и множество социални полове. Нездрав е хъсът им да заразяват все повече българи с лъжливите си ценности. Свето-витовите им кълчотеници се вихрят във висшите и средните училища, промъкват се в началните, нацелили са се в детските градини. Рязко нарасна активността им в телевизиите, „бТВ е телевизията на разпада“, писа неотдавна „Труд“.

Борбата в защита на здравия разум и националните интереси продължава, писа „Труд“ преди една година по повод решението на конституционния съд за недопускане на Истанбулската конвенция. Очаквано с всякакви средства и стеризираният неолиберализъм опитва да прокара мракобесни закони, утвърждаващи зловредните схеми. Налага се още известно време за активно противодействие преди както в началото на XV в., играещите „Свети-витови хора“ да бъдат обявени за обсебени от бесове и надлежно озаптени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи