Джеф Безос обвини американско издание в изнудване

Най-богатият човек в света Джеф Безос обвини американско издание в изнудване. Основателят на гиганта Амазон съобщи, че става дума за "Нешънъл Инкуайърър", съобщи БНТ.

"Ако аз в моята позиция не мога да се противопоставя на този род изнудване, как ще могат да го направят обикновените хора?" - с тези думи Джеф Безос обяви в своя блог решението си да разкрие истината, вместо - по думите му - да капитулира пред шантажа.

Събитията се развиват преди месец, когато Безос и съпругата му обявиха, че се развеждат след 25 години брак. В същия ден Нешънъл инкуайърър публикува статия за извънбрачна афера на Безос с негови лични съобщения. Издателите на таблоида заплашили Бездос, че ще бъдат публикувани негови интимни снимки с телевизионната водеща Лорин Санчес, с която имал връзка, ако не спре разследване за това как са се сдобили с фотографиите и съобщенията му.

Вместо да се откаже, Безос решава да оповести имейлите, с които издателят го изнудвал да изостави разследването си. Безос, който е и собственик на Вашингтон пост, обяви, че явно си е създал могъщи врагове, сред които и президентът Доналд Тръмп. В момента оглавява класацията на най-богатите в света със състояние от 92 милиарда долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят