Джокович: Мисля мач за мач

Водачът в схемата Новак Джокович преодоля физически проблеми заради болки в дясната китка и елиминира поляка Йежи Янович с 6:3, 5:7, 6:2, 6:1 след малко повече от два часа и половина игра на старта на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Сърбинът спечели Australian Open и "Ролан Гарос" през този сезон, но впоследствие отпадна в третия кръг на "Уимбълдън" и на старта на Олимпийския турнир в Рио де Жанейро в началото на месеца.

На няколко пъти по време на мача Джокович правеше гримаси от болка след удари от форхенд, а първият му сервис едва достигаше 150 км/ч.

"Имаше периоди, в които не се чувствах на 100 процента. Не искам да говоря за това сега. Мисля мач за мач. Доволен съм, че въпреки всички обстоятелства, стигна до победата", коментира сърбинът.

Янович, бивш номер 14 в света, който в момента е извън топ 200 заради контузии, опита да бъде агресивен. Той направи 41 печеливши удара срещу 34 на сърбина, но и допусна значително повече непредизвикани грешки - 59 срещу само 18 на Джокович.

"Като цяло нивото на играта ми беше добро", заяви сърбинът, който във втория кръг ще срещне Иржи Весели, спечелил петсетов трилър срещу индийския квалификант Сакет Минени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт