Джокович оцеля в гладиаторски мач

Новак Джокович оцеля в тежък сблъсък с контузения руснак Даниил Медведев, за да спечели с 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3 и да се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън оупън. Сърбинът имаше нужда от над 3 часа на корта и отново показа, че лесно се изнервя срещу противници, които предпочитат просто да връщат топката. Той все пак се спаси от пробив в началото на третия сет, след което състоянието на младока не му позволи да довърши мача на ниво.

А след края Джокович научи, че следващият му съперник е Кей Нишикори (Япония), който спечели най-дългия мач на турнира досега – 5:05 часа, за да се наложи с 6:7 (8), 4:6, 7:6 (4), 6:4, 7:6 (8) над Пабло Кареньо Буста. Испанецът си тръгна бесен от корта след дълга разпра с рефера в тайбрека на петия сет.

„Надявах се да ми кажете, че другото момче е победило“, пошегува се Ноле.

Още една голяма звезда напусна мъжката схема. Поставеният под №4 Александър Зверев (Германия) отстъпи с 1:6, 1:6, 6:7 (5) на Милош Раонич (Канада) в сблъсъка на гигантите. Той беше трагичен в първите два сета и в пристъп на ярост строши ракетата си.

„Това ме накара да се почувствам по-добре – заяви Саша, който се събуди в третата част. - Но срещу толкова качествен противник няма как да обърнеш такъв мач.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт