Джокович с 4-та титла на „Уимбълдън“ и 13-та за Големия шлем

Новак Джокович напомни за най-силните си години, след като триумфира с четвърта титла на „Уимбълдън“. На финала в Лондон сърбинът се справи с Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 7:6, а успехът ще го върне от понеделник в топ 10 на световната ранглиста. Титлата е 13-та в кариерата на Ноле от Големия шлем. Но и най-сладката. Последният му голям успех бе през 2016-а, когато спечели „Ролан Гарос“. Оттогава Джокович бе преследван от травми, претърпя и операция на лакътя. Последва спад във формата му и дълго търсене на познатото му ниво.

В общото класиране за титли по Големия шлем сърбинът се нарежда на четвърто място, като преди него са Роджър Федерер (20), Рафаел Надал (17) и Пийт Сампрас (14).

Андерсън пък не успя и при втория си опит на финал от такъв ранг да стигне до титлата. А Ноле имаше и психологическо предимство пред южноафриканеца, след като влезе в сблъсъка с 5 победи от 6 сблъсъка помежду им.

Трофеят донесе на Джокович и чек за 2,5 млн. евро от наградния фонд (38 млн. евро).

Битката бе изгледана от куп ВИП персони. На трибуните бяха херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън, която е патрон на „Ол Ингланд Клъб“. Принцесата бе заедно със съпруга си принц Уилям. Ден по-рано тя изгледа и женския финал, спечелен от Анджелик Кербер (Германия).

Сред гостите бяха още министър председателят на Великобритания Тереза Мей, както и легендите в тениса Род Лейвър и Бьорн Борг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт