Джонсън призна грях - карал колело на тротоара

Британският премиер Борис Джонсън определи предстоящите в четвъртък парламентарни избори като “критичен момент за страната”.

Ново проучване отново дава мнозинство за торите

Борим се за всеки глас на изборите, каза британският премиер

Каране на велосипед по тротоара, което е нарушение на правилата - това е най-лошото нещо, което британският премиер Борис Джонсън каза, че е правил, предаде Ройтерс.

Това отвърна Джонсън на въпрос на тв “Скай” кое е най-лошото нещо, за което е готов да признае. “Искам да знаете, че твърдо и силно не одобрявам хората, които карат (колело) по тротоара, и мисля, че това е грешно и се чувствам зле, че съм го правил”, допълни премиерът.

На въпрос дали се притеснява за предстоящите в четвъртък предсрочни парламентарни избори, Джонсън отговори утвърдително и допълни, че “се борим за всеки глас”. “Смятам, че това е критичен момент за страната”, заяви премиерът.

Междувременно най-ново проучване - на агенция Datapraxis, публикувано днес в “Таймс”, показва, че консерваторите на Джонсън ще получат мнозинство в Камарата на общините на предстоящия вот. Прогнозите на Datapraxis са торите да имат 344-ма депутати в 650-местния парламент. На опозиционните лейбъристи проучването отрежда 221 депутатски места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа