Джордж Клуни слиза от моторите

Звездата разпродава колекцията си от мотоциклети след катастрофа

Съпругата Амал сложи край на аферата на холивудския идол Джордж Клуни с расовите мотоциклети. По настояване на жена си занапред актьорът ще избягва да се качва на две колела и това е потвърдено официално от семейството. През лятото Клуни катастрофира с мотопед на остров Сардиния, като по чудо се отърва без сериозни травми след удара с автомобил. Преди десетина години красавецът също претърпя инцидент в САЩ. Тогавашната му приятелка Сара Ларсон, която се возеше с него, нарани крака си при падането.

55-2-6kol

Любимите мотоциклети на Клуни са от марката Harley-Davidson. Те ще бъдат продадени на търгове за благотворителни цели. Първият обявен за продан е моделът Dresser Touring Ultra Limited FLHTK от силно лимитирана серия, изминал по-малко от 40 км след произвеждането си през 2017 г. Моторът е персонализиран специално за Клуни и върху резервоара му е инкрустиран неговият автограф. Задвижването се осъществява от култовия двигател Milwakee-Eight с работен обем 1746 куб. см и двойно охлаждане, който генерира въртящ момент 154 Nm при 3250 оборота. Моторът е съчетан с 6-степенна трансмисия с хидравличен съединител.

55-3-6kol

Това е един от открояващите се мотоциклети в гаража на Клуни. Той не е единственият почитател на двуколесните машини сред холивудските знаменитости. Същата страст изпитват Брад Пит, Хю Лори, Том Круз, Райън Гослинг, Джон Траволта, Клинт Истууд, Орландо Блум и други знаменитости. За вбъдеще Клуни ще шофира някоя от суперколите си. Той притежава богата колекция от автомобили на обща стойност над 2 милиона долара.

55-4-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили