Джошуа готов да сдаде пояса

LONDON, ENGLAND - MAY 30: Anthony Joshua of England poses with Promoter Eddie Hearn following his WBC International Heavyweight bout against Kevin Johnson of The USA at The O2 Arena on May 30, 2015 in London, England. (Photo by Ben Hoskins/Getty Images)

Носителят на 3 от петте световни титли в тежката категория на профи бокса Антъни Джошуа е готов да оваканти пояса на Международната боксова федерация (IBF). Британецът трябва да защитава трофея срещу задължителния претендент Кубрат Пулев, но предпочита да даде реванш на Владимир Кличко. Мениджърът на шампиона - Еди Хърн, твърди, че украинецът също иска втори мач. Самият Кличко обаче все още не го е обявил. Украинецът трябваше да разкрие плановете си в интервю през уикенда, но така и не потвърди дали ще се възползва от клаузата за реванш, или ще сложи край на кариерата си.

„Подочух, че в неговия лагер били на същото мнение като нас - заяви Хърн. - Но все още чакаме решението на IBF дали ще направи изключение за нас. WBA (Световната боксова асоциация) вече го направи. Помолихме хората на Пулев да се съгласят, но те отказаха. Ако мачът с Кличко не стане, ще се бием с Пулев - твърди агентът. - Той няма да избяга.“

Но според специализираните медии Джошуа ще се откаже от титлата на федерацията заради нов бой с Кличко. Интересът към евентуален реванш е толкова голям, че телевизионните гигантски НВО и „Шоутайм“ са готови да предложат съвместна сделка за излъчването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт