Джошуа и Паркър ще обединяват поясите

Антъни Джошуа ще се бие с шампиона на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) в първия обединителен мач за титлите в тежката категория на профибокса през 2018-а. Британецът държи поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO), а последният – на Световния боксов съвет (WBC) е притежание на Дионтей Уайлдър (САЩ).

Вчера Паркър обяви, че двете страни са постигнали споразумение след продължителните пазарлъци в последните дни. Новозеландецът настояваше да получи поне 40% от общия хонорар за обединителния мач, докато Еди Хърн, мениджър на Джошуа, му даваше по-малко.

„Мисля, че постигнахме съгласие – заяви Паркър. - Остават само дребни подробности, които искаме да изчистим до Коледа. В мача ще съм много по-лек, отколкото сте ме виждали. Джошуа е едър и има много мощ, но аз мога да го изненадам с подвижност и бързина.“

Междувременно бившият шампион Тайсън Фюри започва сериозна подготовка в опит да се върне на ринга, след като наказанието му за допинг бе отменено. Британецът се раздели с чичо си Питър и нае нов треньор – Бен Дейвисън.

„Най-важното сега е да се освободи от излишното тегло – заяви треньорът. - В момента тялото му няма да издържи на по-сериозни натоварвания и няма да бързаме. Не искаме да се стигне до контузия. Засега се придържаме към двуразови тренировки с голяма продължителност без пълен контакт в ударите.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт