Джошуа очаква бой с Пулев

Пътят на Кубрат Пулев към втори мач за световната титла в тежката категория на профи бокса е открит. Владимир Кличко, от когото българинът загуби предишния си бой за поясите, сложи край на кариерата си и така пропадна очакваният му реванш с шампиона Антъни Джошуа. От лагера на британеца до последно се надяваха да убедят 41-годишния Кличко да се съгласи на втори мач и стигнаха дотам, че издействаха отлагане на защитата на Международната боксова федерация (IBF) и запазиха най-голямата зала в Лас Вегас за 11 ноември.

След отказа на Кличко обаче Джошуа призна, че „почти сигурно“ ще се бие с българина, който е задължителен претендент на федерацията.

„Имаме споразумение с IBF, че ако не се бием с Кличко, съперник ще е Пулев – заяви Еди Хърн, мениджър на шампиона. - Признавам, че съм много разочарован от решението на Кличко, но сега трябва да продължим напред. Имаме си задължителен претендент и сега е ред да се заемем с него. Очаквам лесно да стигнем до споразумение.“

По думите му възможните дати са 28 октомври и 11 ноември, а Кардиф е по-вероятно място от Лас Вегас. Миналата година немската компания „Зауерланд“, която се грижи за кариерата на Пулев, отхвърли оферта на британеца за доброволна защита заради неизгодни финансови условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт