Джошуа пак се опитва да избяга от Пулев

Антъни Джошуа ще се опита на всяка цена да избегне мач с Кубрат Пулев, въпреки че българинът е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Двете страни не постигнаха съгласие за условията и организаторът на срещата ще бъде определен на търг на 3 март.

Еди Хърн, агент на шампиона, твърди, че има принципна договорка с лагера на Пулев боят да е на 20 юни на стадиона на „Тотнъм“, но признава, че предпочита обединителен мач с шампиона на WBC Тайсън Фюри.

„Говорих си с Боб Аръм, всички искат да се случи, абсолютно всички – обяви Хърн. - Ако трябва, ще подпишем договор с Пулев и ще изчакаме няколко седмици, за да видим дали Фюри няма да се освободи за юни или юли.“

Аръм, който е промоутър както на Пулев, така и на Фюри, е готов да приеме алтернативна сделка. „Може да говорим с Пулев да се оттегли, за да сблъскаме Джошуа и Фюри, но това са само теоретични разсъждения“, обяви ветеранът в професията.

Дотам обаче едва ли ще се сбъдне, тъй като Краля на циганите ще трябва да даде реванш на Дионтей Уайлдър. От щаба на американеца възмутено отхвърлиха предложението на Фюри да се откаже от клаузата срещу солидна сума. Бронзовия бомбардировач дори е готов да преработи костюма си, с чиято тежест обясни загубата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт