Джошуа победи Такам с технически нокаут

Световният шампион по бокс в тежката категория Антъни Джошуа победи Карлос Такам с технически нокаут в 10-ия рунд в големия мач от боксовата галавечер в Кардиф, Уелс.

Пред 80 хиляди зрители на "Принсипалити Стейдиъм" в уелската столица Ей Джей защити титлата на Международната боксова федерация (IBF) и тази на Световната боксова асоциация (WBA).

Джошуа доминираше през цялата среща, но пръв понесе тежък удар. Във втория рунд Такам удари шампиона нечисто с глава, при което разкървави носа му. Останаха сериозни съмнения, че носът на Ей Джей е счупен, но предимството му се запази.

В четвъртия рунд Джошуа отвори аркада на дясната вежда на Такам и от нея започна да тече кръв, която пречеше на претендента да вижда. Впоследствие ново силно дясно кроше прати Такам в нокдаун. Той обаче се дължеше по-скоро на загуба на равновесие и камерунецът нямаше проблем да издържи броенето.

В петия рунд аркадата на Такам се усложни и съдията дори прекрати мача за няколко секунди, за да бъде направен медицински преглед на камерунеца. В крайна сметка се реши битката да продължи.

Джошуа предприе по-пасивен подход и позволи на опонента си да направи серия от леви и десни крошета, след което отговори с няколко от марковите си комбинации. Бе изненадващо, че Такам е все още на крака. Той понесе нова порция тежки удари и в деветия рунд, но не се предаде.

Все пак всичко свърши в 10-ия рунд с успех за Джошуа. Реферът Фил Едуардс реши да приключи двубоя с противоречиво отсъждане на технически нокаут.

За британеца това бе четвърта защита на пояса на IBF и първа на този от WBA. Предишните бяха срещу Владимир Кличко (технически нокаут в 11-ия рунд), Ерик Молина (технически нокаут в 3-ия рунд) и Доминик Бризъл (технически нокаут в 7-ия рунд).

Претендентът Карлос Такам замени отказалия се поради травма Кубрат Пулев, но се провали и записа четвърта загуба в професионалната си кариера. Камерунецът има 40 двубоя, 35 победи, 27 с нокаут и 1 равен мач. За последно е нокаутиран от руснака Александър Поветкин в десетия рунд на мача им на 24 октомври 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт