Джулиан Асандж: Клинтън е знаела, че Катар и Саудитска Арабия финансират ИД

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинън в електронната си кореспонденция показва, че е наясно, че „Ислямска държава” се финансира от правителствата на Катар и Саудитска Арабия, казва основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж в интервю за телевизионния канал RT.

„Има електронно писмо на Клинтън от началото на 2014 година, малко след като тя е напусната поста държавен секретар, до председателя на предизборния й щаб Джон Подеста. В писмото се казва, че „Ислямска държава” се финансира от Саудитска Арабия и Катар. Мисля, че това е най-важното писмо от цялата извадка”, казва Асанж, цитиран от ТАСС и БГНЕС.

Асанж подчертава, че във въпросното писмо пише, че не отделни шейхове, а самото правителство на Саудитска Арабия и правителството на Катар финансират ИД.

Основателят на "Уикилийкс" припомня, че най-крупната оръжейна сделка в световната история на стойност над 80 милиарда долара е била сключена между САЩ и Саудитска Арабия по времето, когато Хилари Клинтън е била американски държавен секретар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка