Дивият Запад - в сърцето на Европа

Американската марка спечели конкурс на изложението в Женева

Сурова пръст, зелени храсти, парчета нарязана дървесина, стръмни рампи и гъста гора, изобразена върху огромна LED стена. Такава сцена като от Дивия Запад беше създадена от Jeep в сърцето на Европа на женевския автосалон и спечели наградата за най-креативен щанд на изложението.

Изложбената площ на знаменитата американска марка заслужи високите оценки на журито благодарение на разнообразието от използвани материали, вълнуващата визуална анимация и умелото съчетаване на дивата природа с изтънчена градска среда. Комбинацията отразява двете страни от характера на Jeep – безкомпромисни офроуд способности и модерен урбанистичен лукс.  В тази ефектна обстановка щатската фирма представи двете си премиери на автосалона. Това са четвъртото поколение на офроуд иконата Jeep Wrangler и новият модел Jeep Cherokee.

19-2-6kol

Наред с тях на щанда бяха изложени други автомобили от актуалната гама като специалната серия Night Eagle на новия Jeep Compass. Няма как да бъде подмината и една изключителна машина като Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Това е най-мощният сериен SUV в света, оборудван с могъщ 6,2-литров двигател V8 с гигантски компресор, мощност 700 конски сили, въртящ момент 868 Nm и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3,7 секунди. Няма друг автомобил, който да съчетава толкова висока проходимост и динамика. В същото е много по-изгоден като цена от най-близкия си конкурент по скоростни качества Porsche Cayenne Turbo S.

Централно в изложбената площ на Jeep заемаше „бойният“ Willys от американската армия. С него през 1941 г. се поставя началото на компанията и съответно на една легенда в офроуда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили