Диета от Русия топи килограмите дълготрайно

Създателят на хранителния режим Алексей Коловков е свалил 52 кг

Задължително с физическа активност

Според класация на Forbes руският диетолог Алексей Коловков е един от най-популярните в Москва в този бранш. Самият той допреди 10 години страда от наднормено тегло и сваляйки 52 килограма решава да се разрови из основите на здравословното хранене и да създаде хранителен режим на базата на професионалните си виждания като лекар. Досега е помогнал на над 6 хил. пациенти да се справят с излишните килограми и да възстановят метаболизма, микрофлората на стомаха и постепенно да преминат към правилно хранене.

За да се подложи на тази диета, всеки трябва да разбере причината за увеличаване на теглото си, да прояви постоянство в процеса на отслабване и да има ясно формулирана цел. Диетологът е категоричен, че тази диета трябва да върви ръка за ръка със спорта и в никакъв случай да не се разчита само на ограничено хранене без физическа активност. Хранителният режим е подходящ за хора от всички възрастови групи без деца.

Диетата се състои от 4 етапа.

Като подготовка може да започне всяка сутрин на празен стомах с по една чаша топла вода, в резултат на което тялото ще се събуди и малко по малко организмът ще се адпатира към следващите процеси. Трябва да се изключат всички вредни храни от менюто и да се приемат трици по няколко лъжици на ден, тъй като те нормализират стомашно-чревния тракт. През този период диетологът препоръчва да се ядат най-вече яйчен белтък, най-различни ядки, млечни продукти, също може и морски дарове. Това трябва да продължи 15-20 дни.

Основният първи етап отнема около седмица и чрез него може лесно да се свалят няколко килограма. И тук се препоръчват триците, като се започва с 2-3 лъжици всеки ден и постепенно може да се увеличават до 100 гр на ден. Примерният режим, което лекарят дава: със ставането се правят упражнения, последвани с чаша кисело мляко с една супена лъжица ядки и трици. За втора закуска може да се консумира една ябълка, а за обяд и следобедна закуска отново ябълка, грейпфрут или какъвто и да е плод. За вечеря може да се приготви салата от пресни зеленчуци, като по желание може да се добави зехтин, сирене или подправки. Преди лягане е добре да се изпие чаша топло мляко.

Във втория етап на диетата има малко по-голямо разнообразие и е по-лек. Тук менюто съдържа отново плодове, трици, млечни продукти, но може да се включи и ръжен или диабетичен хляб. Този етап трае около месец и менюто му е следното: за закуска отново може да се яде кисело мляко с ядки и трици, обядът пак да е плод по избор, но не и банан, като може да се разнообрази със салата от зеленчуци и сирене, за междинно хранене отново може да е всеки плод, за вечеря - само яйчен белтък.

Завършването на нелеката диета е с третия етап, като той е най-разнообразен. Тук на ден храненията трябва да са поне пет и вече може да се включи месо и риба. При глад за въглехидрати диетологът препоръчва сушените плодове, които убиват желанието за по-вредни храни. За закуска киселото мляко и триците могат да се разнообразят с орехи, както и със сушени плодове. За втора закуска може да се повтори първата, а за обяд - някакво месо, за препоръчване пилешко, може и риба. Междинно хранене - салата от зеленчуци, а за вечеря – отново яйчни белтъци. В този етап диетологът позволява и леки междинни закуски с неподсладен чай и плодове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл