Диетолози: Шоколадовите бисквити и чипсът не са чак толкова вредни

Шоколадовите бисквити, чипсът и друга „вредна“ храна не е чак толкова опасна, колкото се смяташе по-рано. До този извод стигнаха диетолози, изучаващи ползата и вредата от храните, подложени на обработка.

Специалистите отбелязаха, че чипсът може да осигури голяма част от дневната нужда на организма от калории, а шоколадовите бисквити съдържат имуномодулатор бета глюкан, контролиращ нивото на холестерина в кръвта, пише БГНЕС. Все пак не трябва да злоупотребяваме с чипс, защото той е богат на мазнини и сол, които трудно могат да бъдат изкарани от организма.

Най-вредните храни са пицата, колбасите, хлябът, маргаринът и полуфабрикати, в които се използват консерванти с цел удължаване на годността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука