Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор)

Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Осем ефективни и две условни присъди получиха 10 участника в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Добрич и областта. По седем години лишаване от свобода при първоначален строг режим и по 25 000 лв. глоба определи спецсъдът за ръководителя на групата Андреан Атанасов и най-приближения му в престъпната структура - Благо Андреев. Трима от участниците са с присъди от по 5 г. затвор и по 20 000 лв. глоба. Други трима са осъдени на 4 г. и 3 г. лишаване от свобода. Останалите двама получиха условни наказания.

Андреан Атанасов организирал групата скоро след като изтърпял две ефективни присъди за дрога. Заедно с Благо Андреев започнали от септември 2013 г. да снабдяват дилъри на дребно с хероин и марихуана.

Според обвинителния акт Атанасов получавал наркотичните вещества от варненски дилър на едро, с когото се срещал в с. Стожер, на 10 км от Добрич. Размяната на хероин срещу пари ставала в движение при разминаване на колите им. Атанасов поставял наркотика в тайник в гориста местност, откъдето при необходимост от зареждане на групата, бил взиман от доверен човек. Наркогрупата действала до 7 октомври 2014 г., когато участниците в нея са задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право