Диляна Попова: Боклуците и агресията убиват планетата!

Лятото съм хипар, ходя без грим

Синът ми Борил е опора и пътеводна светлина

[modula id="3228476"]

- Диляна, ти участваш в новия филм на Ники Илиев - „Завръщане”. Каква e твоята роля и с какво те привлече?

- Ники и Башар Рахал ми се обадиха да участвам в този филм преди година. Още тогава им казах, че имам желание да се включа, защото ми хареса тяхната идея. В продукцията ме привлякоха екипът и актьорският състав, все пак с Ники се познаваме от много години и имаме приятелски отношения, с него работихме заедно и в уеб сериала „Килерът”. В „Завръщане” играя Лора - единственото момиче в компанията на четири момчета, с които са приятели от малки, но още като тийнейджъри заминават в чужбина, а само тя остава в Пловдив. След 20 години всички се срещат отново и се връщат към детството и спомените. Като цяло, това е една приятелска история, но ще има и любов, разбира се.

- Какви други роли да очакваме от теб и ще намериш ли време за почивка?

- Сега се снимах в още един български филм - „Останалото е пепел” - за банкера Атанас Буров. Преди няколко месеца се явих на кастинг за него, а тази седмица бяха последните снимачни дни и през зимата трябва да излезе на екран. Благодарна съм за този хубав проект, защото днес рядко се снимат такива неща - повечето са съвременни, а тук духът на киното сякаш се усеща по-силно. Ще намеря време и за почивка - на 15 юли заминавам на морето за две седмици.

- Участваш и в нашумелия филм на Мариан Вълев „Лошо момиче”. Трудно ли ти беше да се превъплътиш в ролята на момиче в инвалидна количка?

- За втори път ми се случва да играя такава роля. Преди няколко години се снимах в един американски филм - там бях още мъничка и играх момиче в инвалидна количка. Тогава ми беше по-странно, защото ми беше за първи път, докато сега ми беше по-лесно, а и тук ролята е по-смислена. Подобно изживяване те променя по някакъв начин и вече започваш да имаш по-различен поглед. Това, което ме дразни, е, че често не знаем как да се държим към хората в такова положение и понякога не знаем дори как да ги погледнем, а това е най-болезнено за тях - тези странни погледи. Като застанеш на тяхно място виждаш, колко неща им се налага да преодоляват и въпреки това, те живеят не по-малко стойностен живот от нас. Трябва по-често да се замисляме за по-различните хора и да се поставяме в техните обувки, защото всички страдаме и се радваме по един и същи начин и физическите неща не винаги са най-важни.

- Усещала ли си се някога като „лошо момиче”?

- Най-вероятно да, особено като по-малка, когато правех по-безразсъдни постъпки. Идеята на филма е готина и в него са застъпени също и отношенията между родител и дете. Аз, като майка, се опитвам да давам всячески свобода на детето си за избор и се старая да не му забранявам определени неща. Никога не му казвам категорично - „Не, не!”, а се опитвам да му обясня как е правилно да се постъпи в някои ситуации и той сам да си го разбере и да направи верния избор. Благодарна съм, че имам страхотни родители, които винаги са ми давали свобода, но ме научиха и на дисциплина. Покрай работата ми на модел от малка ми се налагаше да се оправям с много неща сама, дори в чужда държава. Научих се как да имам график на парите за цялата седмица, как да използвам транспорта в дадената страна, да си готвя и т.н. Като преминеш през тези неща в една ранна възраст и след това, където и да попаднеш - можеш да се оправиш.

- Освен във филма за Атанас Буров с Асен Блатечки се снимахте заедно и в новия клип на Дани Милев - „Това си ти”. Притесняваше ли се от медийната шумотевица, която ще предизвика общата ви поява и бихте ли говорили отново открито за отношенията ви?

- Не съм се притеснявала за това. Решила съм да не говоря на теми за личния ми живот - да си пишат каквото искат, много отдавна спрях да чета каквото и да е, защото това изхабява, а аз съм много емоционална и не искам да си причинявам това. Клипът на Дани Милев го засне режисьорът Борис Радев, с когото работихме и в мюзикъла „Оркестър без име”. Той ми се обади с предложението за този клип, а после се е обадил и на Асен. Надявам се видеото да се е получило добре.

- Би ли се снимала в клип на попфолк изпълнител? Харесваш ли някои от тях?

- Не, не мисля, защото като цяло това не е моята музика и не я слушам.

- Как се спасяваш от хейтъри и от всичките клюки по твой адрес? Успя ли да си изградиш някаква защита и някога изкушавала ли си се да напишеш негативен коментар?

- Нямам защита, просто съм казала на всички познати и приятели да спрат да ми казват, ако са прочели нещо, а и аз самата от две години не чета абсолютно нищо за мен. Никога не ми се е случвало да си напиша името, за да проверявам какви публикации излизат в интернет и така ми е по-добре. Също така нямам фейсбук, имам профил единствено в инстаграм, но хората там са на по-различно ниво. Фейсбук е страшна говорилня, докато в инстаграм не е така, а и хубавото е, че можеш да изтриеш и блокираш някой по-негативен, въпреки че на мен само един-два пъти ми се е случвало да премахна неподходящ коментар за моя профил. Аз лично никога не съм се изкушавала да напиша негативен коментар за някого и за мен това е супер странно - да коментирам друг човек. Хората, които не харесвам, просто не им влизам в профилите. По принцип не съм злопаметна и тези, хора, които не ми допадат, са ми безразлични и не предизвикват в мен желание да ги коментирам.

- Случва ли се синът ти Борил, който е почти на пет години, вече да се държи като голям човек и да ти е опора, когато се чувстваш слаба?

- Да, той от бебенце е такъв и винаги си ми е опора. Борил ми е като пътеводна светлина. Много често се случва да ме пита, когато съм изморена: „Мамо, защо си тъжна, или защо гледаш така тъжно?” В такива моменти ме гушка и ми дава сила. Също така често ме кара да се смея и това е най-истинското щастие за мен.

- Той вече има ли си гадже?

- Има си даже две и като му омръзне едната, отива при другата. Ако го подразни нещо едното момиченце, казва: „Вече няма да съм с нея!” - и така до следващия път. Много са забавни на тази възраст, а наскоро едно негово приятелче му каза: „Не трябва да имаш вяра на момичетата, особено ако не ти е сестра”. Момичетата наистина са по-хитри и по- напред с материала, а Борил е чувствителен и понякога го карат да страда.

- Има ли любима роля на баща си Асен?

- Любима роля не знам дали има, но много обича да го гледа в театъра, особено когато е с по-различен костюм или е по-смешно представлението. Например, като Асен играе в „Когато котката я няма”, му е много забавно, защото там той е плешив и дебел и на него това му е интересно…

- Кой е по-строг от вас двамата с него - разпределили ли сте се на доброто и лошото ченге?

- Няма такова нещо, но все пак смятам, че Асен трябва да е малко по-респектиращ и той наистина се опитва, но е добър и не му е готино да се кара на Борил, така че няма ченгета при нас!

- В момента Борил по какви игри се увлича най-силно и влече ли го сцената?

- Засега проявява желание да се изявява и да се качва на сцена, но е още малък и бъдещето ще покаже. Той е много енергичен и много обича да си играе с децата, дори сега е на площадката и се забавляват. В момента е много запален да кара тротинетки, но голямата му страст са динозаврите и постоянно иска да гледа филми с тях, има и много играчки-динозаври.

- Какво мислиш за тази тенденция, идваща от скандинавските страни - децата да не се категоризират твърдо като пол, преди да навършат определена възраст и дори в приказките да не се определя половата принадлежност на главните герои?

- На мен тези безполови истории са ми малко странни и така само искат да объркат хората по света, може би има някаква световна конспирация, която не мога да разгадая и да я разбера, но всичко е с цел манипулация. Дано този странен манталитет не стигне и до тук. Ето, сега в света масово стават популярни травестити - дори най-известният гримьор в момента - Джефри Стар е травестит…

- Често те определят като една от най-красивите жени в България. Тежи ли ти натискът да си винаги красива и това, че постоянно те гледат под лупа?

- Не ми тежи, но честно казано не винаги ми е приятно, че трябва да се съобразявам с това, че ме гледат и не мога да си позволя да ходя както си искам. По принцип лятото обичам да съм на каравана и там съм пълен хипар, ходя си по бански и без грим денонощно, но иначе заради професията ми се налага да бъда и в по-различно амплоа.

- С твоята визия никога ли не си се изкушавала да се явиш на конкурса „Мис България”?

- Не, не съм се изкушавала. Аз си работех достатъчно добре и не ми беше нужно да се явявам на „Мис България”. Когато не си започнал като модел е ок да се явиш, но аз вече имах много ангажименти, така че нямаше причина да участвам. Иначе харесвам Роси Иванова, Наталия Гуркова и Ромина Тасевска.

- Освен като модел си работила и като дизайнер. Стилни ли са родните политици?

- В момента не се занимавам с мода и затворих ателието си. За мен е важно политиците да са мислещи - ще им простя, ако не са стилни.

- Филмът, който те разплака в последно време?

- Много плача на филми, например наскоро ме разплака „Роди се звезда”, с Брадли Купър и Лейди Гага. Сега гледах и „Крамър срещу Крамър” с Мерил Стрийп, който не е нов, но много ми въздейства и доста си поплаках. На сериалите „Игра на тронове” и „История на прислужницата” също често си плача.

- Темата, към която си особено чувствителна в момента?

- Напоследък ме вълнува темата с пластмасата и другите отпадъци. Направо не мога да проумея къде се побира целия този боклук, който хората правят ежедневно. Постоянно се чудя по какъв начин да обясня на детето ми как да живее по-екологично, защото това е важно. Вълнува ме и темата за начина, по който хората се отнасят с животните. Към днешна дата замърсяването на планетата и жестокостта и агресията на хората спрямо себеподобните им, както и към животните и планетата са наистина сериозни проблеми.

- Какво правиш, за да живееш по-природосъобразно?

- Преди не се замислях за това, но човек се променя. Например, вече съм си взела за вкъщи бамбукови сламки и дървени лъжички от специализираните магазини. Също така, почти никога не взимам найлонови торби, защото виждам, че употребата им е за една минута, а се разграждат с години и не се рециклират. Е, понякога и на мен ми се налага да ги ползвам, но гледам да избягвам това, както и колкото е възможно по-малко да използвам еднократни пластмасови опаковки, защото така наистина непрекъснато замърсяваме всичко. Трябва да се научим да мислим за това, защото тази планета си е нашето място и каквото си сътворим - това ще бъде.

- Най-ценният урок, който си получавала?

- Житейските ситуации по-скоро ме учат на различни неща, като това, че не трябва да се съобразяваш толкова какво мислят хората и как те възприемат, а да правиш нещата, които са важни за теб, като да показваш на близките си твоята любов и отношение към тях. Щастлива съм, че моите родители много ме подкрепят за всичко, а сестра ми също винаги е много верен коректив за мен.

- Усещала ли си невидима подкрепа в трудни моменти?

- Усещала съм, аз вярвам в това, а когато някакви подобни неща ми се случват и винаги се опитвам да ги анализирам и да разбера ситуацията.

- Какво е вярата за теб?

- Вярата е опора - няма нищо по-хубаво и смислено от това да вярваш. Напоследък ми се случиха много хубави неща, като тези нови филмови проекти, благодарение на които прекарах време с много готини хора. В такива моменти си казвах: „Благодаря на Господ за това, което имам.”

Нашият гост

Актрисата и модел Диляна Попова е едно от ярките доказателства, че българките са сред най-красивите жени в света. Стремителната є кариера в модните среди стартира още в ученическите є години и тя бързо се налага като търсен модел у нас и в чужбина. Паралелно с това, Диляна успява да завърши моден дизайн в НБУ. Тя е сред малкото манекенки, които успяват да се наложат и като актриси. Синеоката брюнетка се снима в популярни български филми и сериали като „Стъклен дом”, „Революция Z”, „Революция Х”, „Love.net”, „Още една мечта”, „Килерът”, както и в мюзикъла „Оркестър без име”. От връзката си с известния актьор Асен Блатечки има син - Борил, който през септември ще навърши пет години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта