Димитър Аврамов ще се откаже доброволно от имунитета си

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов заяви, че доброволно ще се откаже от имунитета си от съдебно преследване, след като по-рано днес главният прокурор внесе такова искане в парламента, съобщи БНР. Димитър Аврамов е подсъдим за търговия с влияние.

Според обвинението през лятото на 2012 г. той е получил 100 000 лв. от търговец, за да упражни влияние върху решение на директора на Областната дирекция "Земеделие" в Монтана.

"Ще се запозная с документите, които са изпратени и са в деловодството, и в срока, който е указан, ще подам, за да може да продължи делото. Това е съвсем нормално искане. Това си е част от процедурата, която трябва да бъде извършена. На първа инстанция СГС издаде оправдателна присъда преди около една година. Нямам право да коментирам нищо по същество. Аз твърдо съм казал и в съда на първа инстанция, че не се чувствам виновен", коментира Аврамов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика