Димитър Главчев: Работата на опозицията е да иска оставки, а на управлението да показва как да се управлява

На опозицията работата и е да иска оставки, а на управлението да показва как да се управлява. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Димитър Главчев пред Канал 3.

Не е вярно, че ГЕРБ са се отказали от мен, оставката ми като председател на Народното събрание е лично решение. Механизмът е различен при оставката на Валери Симеонов. В неговият случай има политически момент. Ако член на кабинета подаде оставка, тя влиза за обсъждане в Народното събрание. Миналата седмица имаше решение на Коалиционен съвет. Има политическо решение, трудно е да си подаде оставката. Не бих казал, че той клати коалицията, коментира Главчев.

Във вторник имаме извънредно заседание, на което ще се разгледа държавният бюджет, надявам се всички политически сили да постъпят отговорно. Поведението на тези, които не се регистрират, може да бъде изтълкувано, като липса на подкрепа за един много добър бюджет, добави той.

Когато ние напуснахме парламента, имаше голямо обществено недоволство. Най-основното, което трябва да се каже сега е, че няма предпоставки за предсрочни избори, заяви депутатът.

По конституция народните представители представят всички граждани, а не само тези, които са ги избрали, уточни Главчев.

„Ние аритметично имаме 122 народни представители, които представляват мнозинството, може да се организираме по-добре и да спрем командировките”, смята още бившият председател на парламента. От управляващото мнозинство ще влезем в зала и ще приемем бюджета, категоричен бе Главчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика