Димитър Лазаров: Антикорупционният закон на БСП е изпразнен от съдържание

Правната комисия в парламента ще разгледа законопроектът на Министерски съвет и идейният проект на БСП за борба с корупцията. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров по БНТ. Той допълни, че така нарича внесения от социалистите законопроект, защото "в него има доста сериозни липси".

"В този законопроект се казва, че се разследват корупционни прояви, а гражданите могат да подават сигнали за корупционни прояви. Но никъде няма определение какво е корупционна проява", продължи Лазаров с критиката към проектозакона на БСП.

По думите му липсват като предмет на разследване злоупотребите с еврофондове, документните престъпления, други корупционни престъпления, не е предвидено и случайно разпределение на делата.

На въпрос за разследването и кой ще има разследващи функции депутатът от ГЕРБ припомни, че "по Конституция прокуратурата е тази, която повдига обвинения, поддържа обвинения, внася обвинителен акт в съда".

"Има разследващи органи в Националната следствена служба, в ГДБОП, има разследващи полицаи", посочи Лазаров. Според него в законопроекта на социалистите няма яснота за останалите органи, ангажирани с борбата с корупцията, и даде пример с предвидените териториални звена.

Законопроектът на БСП за борба с корупцията е изпразнен от съдържание, обобщи Димитър Лазаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика