Димитър Манолов, КТ "Подкрепа": Има индустрия с фалшивите болнични

Кадър от БНТ

Президентът на КТ "Подкрепа" каза пред БНТ, че има индустрия с фалшивите болнични.

"Не бях разговарял с премиера до преди малко. Преди малко говорихме по телефона. Той ми се обади. Очевидно е, че там има проблем и това не е тайна за никого, че има злоупотреби с цялата тази работа, но лечението не е това първият ден болнични да не се плаща. Ако има сериозна тежест на тези нарушения, те са на друго място, а не у тези хора, които се разболяват за 2-3 дена, особено сега от вируси и т.н. и за които този доход е много важен", каза той.

За да се стигне до някакво решение, със сигурност трябва да има сближаване на позициите, добави още.

"Аз останах с впечатлението, че премиерът разбра част от моите аргументи. Както, разбира се, аз изслушах неговите, които отдавна знам - това, че се е увеличил броят на болничните, че има хора, които тежко злоупотребяват, има хора, които си вземат по 2-3 месеца болнични и ходят в чужбина на работа. Това са факти, които са известни на всички. Но не е това решението - да обявиш всички, които ползват болнични, за престъпници и да ги накажеш", заяви шефът на КТ "Подкрепа".

Манолов каза, че има индустрия с фалшиви болнични.

"Търговски дружества, които са регистрирани само за да точат болнични. Назначават се 10-ина човека, не се плащат никакви осигурителни вноски за тях, фирмата не развива никаква дейност, но понеже те са регистрирани в НАП, се внасят фалшиви болнични за тези работници и се теглят пари", заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес