Димитър Маргаритов: Няма рискове за живота и здравето на потребителите от изследванията, които направихме за двойния стандарт при храните

Няма рискове за живота и здравето на потребителите от продуктите, изследвани за двойния стандарт. Това каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов по време на пресконференция за разпространяване на резултатите от проведено проучване в рамките на проект за установяване на нелоялни търговски практики.

Той отбеляза, че в проучването е възможно да се установи, че съществуването на двойния стандарт не е разделено по линия на държавите „запад и изток“, а се нарушават и потребителските права и на граждани от развитите европейски държави. „Няма рискове за живота и здравето на потребителите от изследванията, които направихме при двойния стандарт при храните“, изтъкна още Маргаритов.

„До тук имахме политическото поставяне на темата, от тук нататък, за да оправдаем всичко случило се до момента, ще ни трябва много работа експертна“, уточни Маргаритов. Според него проблемът ще се реши само когато се събере информация за нелоялните практики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България