Динамика на пазара на недвижими имоти в България през август 2018 г.

Експерти на услугата Flatfy направиха анализ на пазара на недвижими имоти в България през август 2018 г. и разказаха за цените на апартаментите в зависимост от региона.

Цени в най-големите градове на страната

Най-високите цени на жилищни имоти са в София, Пловдив и Варна. Сред тях лидер в цените е столицата. През август 2018 г. един апартамент в София може да бъде закупен средно за 95.700 лв. Освен това, макар и с доста значителна разлика, следва морския бряг Варна - 68,300 за едностаен апартамент. Затваря първите трима лидери на Пловдив - 60,800 лв.

Най-евтиното жилище в България

Възможностите за търсене на Flatfy (bg.flatfy.com) Ви позволяват бързо да сортирате и намирате най-много бюджетни опции за страната. Така че, по-евтино от 50,000 лв. през август, можете да си купите апартамент с една спалня в Пловдив (39,100 лв.), Сливен (41,000 лв.) И в Русе (48,900 лв.).

По-високи цени за едностайни жилища - в рамките на 50,000-60,000 лв. - в Шумен, Добрич, Стара Загора и Бургас.

Най-ниските цени за големи тристайни и четиристайни апартаменти - в Добрич и Сливен. Жилищата за семейството тук могат да бъдат закупени за 80,000-88,000 лв.

Услугата Flatfy помага да се намери подходящо жилище не само в България, но и в съседните страни. Неговите възможности са отворени за потребителите в Румъния (flatfy.ro) и Гърция.

Как функционира услугата

Flatfy ви помага да купите или да наемете имот в 37 страни. В един регион с България, Румъния и Гърция можем например да проучим офертата на унгарския пазар на недвижими имоти (hu.flatfy.com). Службата изгражда средни цени въз основа на данни от повече от 75 000 реклами.

Системата е в състояние да определи предпочитанията на потребителите и да филтрира съмнителни реклами с умишлено недекларирани или завишени цени. Резултатите от емитирането не включват предложения с ръст над 10% от средните цени на жилищни и търговски имоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти