Дипломати гостуваха на кмета на Върбица

Общината рекламира минералните извори пред англичани

Делегация на Британското посолство гостува на кмета на община Върбица инж.Мердин Байрям. Гостите, които опознават даденостите на големи български региони, откликнали на поканата на върбишкия градоначалник да се запознаят и с постиженията на една по-малка община. В състава на делегацията били Том Хайнс, началник на политическия отдел в посолството, Таня Ахмед - референт за България в британското Министерство на външните работи, както и сътрудниците в посолството Петя Христова, и Лили Сооркова.

"Ние винаги сме отворени за подобни срещи и дискусии, в които да търсим нови възможности за просперитет на нашата община и нашите съграждани", каза инж. Байрям. Той запознал гостите с историята и географските дадености на региона. Представил възможностите за балнеолечение, благодарение на двата минерални извора на територията на общината. Пред гостите бил представен и проектът за възраждане на местна болница, който общината започна да реализира от началото на годината. Кметът акцентирал и че са отворени за инвестиции и разкриване на работни места за населението.

Гостите се интересували как малка община работи с такива темпове и влага свои средства в благоустройство, питали и за изборните резултати на младия градоначалник. Байрям обяснил, че е спечелил първия си мандат с близо 53% от гласовете, а преди 4 години зад него застанали почти 70% от гласоподавателите.

Делегацията получила Плакет на община Върбица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони