Дипломираха се магистрите от випуск 2018 на Стопанската академия в Свищов

В Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов се дипломираха магистрите от випуск 2018. На тържествена церемония в аулата на свищовското висше училище, диплом за завършена образователно-квалификационна степен „магистър” получиха защитилите дипломна работа през м. април 2018 г. икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в редовна и в дистанционна форми по различни магистърски програми. Сред гостите на церемонията бяха декани на факултети, ръководители на водещи катедри и магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители, приятели и близки на дипломантите.

Приветствие към абсолвентите-магистри от името на ректора – доц. д-р Иван Марчевски и академичното ръководство, поднесе зам.-ректорът по учебна дейност – проф. д-р Марияна Божинова.

„Бъдете уверени, че дипломата, която получавате за най-високата образователно-квалификационна степен, Ви открива много възможности за успешна кариера в сферата на икономиката и управлението на фирмено, общинско и държавно ниво, а и зад граница, защото дипломата на Стопанска академия е международно призната и има висока стойност“, заяви проф. Божинова.

Тя призова свищовските магистри да останат в България и тук да намерят своята професионална реализация, защото страната ни има нужда от млади, интелигентни, знаещи и можещи хора като тях. Проф. Божинова припомни, че Стопанска академия е едно от най-старите висши училища в България (третото по ред на създаване), с 82-годишна история и с над 140 000 възпитаници, плеада от които са заемали и заемат високи ръководни постове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България