Директорите на забавачки в Пловдив поемат доставката на храните за децата

Директорите на забавачките в Пловдив поемат грижата за доставка на хранителни продукти за децата от началото на 2017 г., ако до Нова година районните кметове не са включили нови договори.

На 18 и 19 октомври градоначалникът Иван Тотев е получил писма от райкметовете, които обясняват, че поради огромния интерес към обществените поръчки за доставка на храни има постъпили куп жалби срещу решенията им по ЗОП.

Райкметовете са притеснени, че ако договорите не се сключат в срок, има опасност да се провали храненето, а това не бива да бъде допускано. Всички общински детски ясли, градини и кухни получават доставки по 6 договора за централизирано снабдяване - за мляко и млечни продукти, хляб и тестени изделия, месо, риба, яйца, плодове и зеленчуци, консерви и пакетирани храни.

Контрактите са тригодишни, сключени са в началото на 2014 г. и изтичат в края на декември 2016 или началото на януари 2017 г. По тази причина на директорите на детските заведения ще се делегират права по "управлението на всички разходи за доставка на хранителни продукти" след изтичането на сега действащите договори. Предложението е на кмета Иван Тотев и е точка 2 в дневния ред на предстоящата сесия на ОбС-Пловдив, насрочена за 26 октомври (сряда).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България